آمارهای مبین سئو
آمارهای سئو چه مواردی را شامل میشود
سایتها و ابزارهای آنلاین متعددی برای آمارگیری از سئو سایت وجود دارد. برخی از این آمارها اطلاعات بسیار جزئی مانند تعداد کابرانی که یک ویدئو خاص را در سایت اجرا کردهاند و یا تعداد کاربرانی که صفحه توضیحات محصول خاصی را مطالعه کردهاند را ارائه میدهند؛ و برخی دیگر آمارهای کلیتر را مانند تعداد کل کاربران سایت، میانگین سنی کاربران سایت، نرم افزار مرورگر وب اغلب کاربران سایت، صفحات پربازدید سایت و مانند آن را ارائه میدهند.
کاربرد آمارهای سئو
مدیریت بدون آمار بی معنی است. اگر ندانیم که فعالیتهای قبلی ما چه تاثیری بر روند رشد ما گذاشتهاند. نمیتوانیم برای آینده برنامه ریزی کنیم. اگر بخواهیم سادهتر توضیح دهیم باید بگوییم که آمارهای سئو به ما نشان میدهد که وضعیت سئو ما در حال حاضر چگونه است و چه قسمتهایی از سئو سایت نیاز به اصلاح و ویرایش دارد و کدام قسمتها در وضعیت خوبی از نظر ترافیک و جایگاه در موتورهای جستجو قرار دارند.
ابزارهای ارائه دهنده آمارهای سئو
ابزارهای متعددی بصورت آنلاین و آفلاین آمارهای دقیقی از سایت در اختیار ما قرار میدهند برخی از این ابزارها برای ارائه آمارهای سئو تنها به آدرس سایت نیاز دارند و برخی دیگر با کمک کدهای جاوا که بر روی سایت کپی میشوند کار میکنند. برخی از این ابزارها نیاز دارند که بعد از نصب و کپی کردن کدهای مربوطه روی سایت، زمانی برای بررسی سئو در اختیار آنها قرار گیرد. این زمان در ابزارهای مختلف از چند ساعت تا چند روز متفاوت است.
در این مقاله چند ابزار آنالیز و آمارگیری از سئو سایت معرفی میگردد که به کارگیری آنها منجر به افزایش سریعتر رتبه سایت در گوگل و بهبود سئو خواهد شد. هنگام انتخاب یک نرم افزار برای چک کردن سئو ابتدا باید بدانیم که کدامیک از موارد سئو را میخواهیم مورد بررسی قرار دهیم. بررسی جایگاه سایت در گوگل، کنترل لینکها و منشنها در سایتهای مختلف، بررسی تعداد تگهای H1-6 و سایر عوامل سئو داخلیOn page seo، دلایل کند بودن سایت مانند عدم فشرده کردن فایلهای CSS، هرکدام از این موارد نیاز به یک ابزار برای بررسی دارند.
- ابزار گوگل وب مستر
بیشتر موتورهای جستجو ابزاری برای آنالیز سایت در اختیار مالکان سایتها میگذارند. گوگل هم از این امر مستثنا نیست. ابزار گوگل وب مستر ابزار رایگانی برای بررسی سایت میباشد. اگر هدف ما از آنالیز سایت این باشد که بخواهیم بدانیم گوگل چگونه سایت ما را مشاهده میکند، بهترین ابزار برای این منظور قطعا خود گوگل است. بنابراین ابزار وب مستر ابزاری است که همه مالکان سایتها و سئوکاران باید از آن استفاده کنند.
مثال: در گوگل وب مستر ابزاری به نام Fetch as Google وجود دارد که به شما امکان میدهد که آدرس یک صفحه از سایت را وارد کرده و آن صفحه را از دیدگاه گوگل مورد بررسی قرار دهید. با کمک ابزارهای وب مستر گوگل میتوان به اصلاح کدهای سایت پرداخت.
ابزارهای متنوعی در سایت وب مستر گوگل وجود دارد که با آنالیز قسمتهای مختلف سایت به ما برای اصلاح مشکلات سایت کمک میکنند. مثال ابزار PageSpeed Insights به ما امکان بررسی سرعت سایت در دو حالت جستجو از کامپیوتر و جستجو از موبایل را میدهد. با این ابزار طراحان سایت میتوانند مطمئن شوند سایت با سرعت مناسبی در اختیار کاربران قرار میگیرد.
– ابزار Check My Links
این ابزار که به صورت یک افزونه بر روی نرم افزار گوگل کروم Google chrome نصب میشود به شما این امکان را میدهد که لینکهای داخلی و خارجی سایت را کنترل کنید. با کمک این ابزار میتوانید لینکهای شکسته را یافته و قبل از آنکه سایت را تبلیغ کنید این لینکها را اصلاح کنید. سایتی مانند ویکیپدیا را تصور کنید که در هر صفحه ممکن است چند صد لینک داشته باشد. با کمک این ابزار میتوان از سلامت بودن تمام این لینکها اطمینان حاصل کرد. هنگامیکه سایت را با این ابزار چک میکنید لینکهای سالم با رنگ سبز و لینکهای شکسته با رنگ قرمز هایلایت میشوند.
– ابزار Moz Pro Tools
سایت MOZ ابزار آنالیز حرفهای خود را به عنوان ابزاری همهکاره برای گسترش و توسعه سایتهای تجاری معرفی کرده است. با کمک این ابزار میتوان ویژگیهای سئو سایت را مورد بررسی و آنالیز دقیق قرار داد. با توجه به ابزارهایی مانند Crawl Test tool برای سنجش نحوه پردازش سایت توسط ربات ها و ابزار RogerBot برای آنالیز بیش از 3000 لینک و ارسال یک گزارش کامل از آنالیز سایت به ایمیل میتوان گفت که ابزار Moz Pro Tools ابزاری است که برای حرفه ایها طراحی شده است. همچنین ابزار های Moz Pro Tools به شما در یافتن مطالب کپی، ریدارکتهای مشکل دار و… کمک میکنند.
– ابزار sitechecker.pro
رنک اول گوگل برای کلیدواژه Check seo بی جهت به این سایت داده نشده است. سایت طراحی بسیار سادهای دارد و بسادگی میتوان آدرس صفحات سایت را برای بررسی وارد نوار مربوطه کرد و روی دکمه Check کلیک کرد.
در آمار این سایت به صفحات رتبهای داده شده و مشکلات سایت در دو بخش مشکلات حاد Critical Errors و مشکلات غیر حاد Warnings ارائه شدهاند.
– ابزار seocentro.com
ابزاری رایگانی برای کنترل سئو داخلی است. بعد از ورود آدرس سایت اطلاعات کاملی در باره قسمتهای مختلف سایت در اختیار کاربر قرار میگیرد. امتیازی که این سایت ارائه میدهد نیز به نظر امتیاز درستی میرسد. البته لازم به ذکر است که اغلب سایتهای چک کردن آمارهای سئو امتیاز متفاوتی به یک سایت ارائه میدهند و به ندرت میتوان دو سایت امتیازدهی به سئو را یافت که امتیاز یکسانی به یک وبسایت مشخص بدهند.
– سایت الکسا یکی از مهمترینها برای سئوکاران
در سال 1996 سایت الکسا با هدف معرفی و دسترسی بهتر کاربران به صفحات اینترنتی با توجه به عملکرد خود آنها شروع به کار کرد. از آن روز نوارابزار الکسا میلیونها بار دانلود شده و کاربران در سراسر دنیا هر کدام سهمی در تبدیل شدن سایت الکسا به یکی از بزرگترین دیتابیسهای جهان داشتهاند. در نهایت الکسا منبع مناسبی برای کسب اطلاعات در مورد سایتهای اینترنتی بوده و شما میتوانید بوسیله رتبه الکسا از میزان محبوبیت و بازدید یک سایت مطلع شوید. یکی دیگر از خدمات الکسا مرتب سازی سایتهای جهان بر اساس محبوبیت است، همچنین الکسا سایتها را براساس کشور و زمینه کاری آنها رتبه بندی کرده و این اطلاعات را در اختیار کاربران خود قرار میدهد.
رتبه سایت در الکسا براساس میزان بازدید صفحات و تعداد بازدیدکنندگان در 3 ماه گذشته و براساس اطلاعات نوارابزار الکسای کاربران و منابع اطلاعاتی گوناگون تعیین میشود. سایت الکسا بدون اطلاعات بدست آمده از نوار ابزار کاربران وجود نخواهد داشت، هر کاربری که از این نوارابزار استفاده میکند علاوه بر استفاده از امکانات آن به الکسا نیز کمک خواهد کرد. در واقع هر کاربر با استفاده از نوارابزار الکسا اطلاعات مفیدی مانند اینکه چه استفادهای از اینترنت دارد و چه سایتهایی مناسبند و چه سایتهایی نیستند در اختیار این سایت قرار میدهد. این اطلاعات برای محاسبه تعداد لینک ورودی سایتها و رتبه جهانی الکسا بکار میروند. هر چقدر کاربران بیشتری از این نوارابزار استفاده کنند، عملکرد الکسا دقیق تر و بهتر خواهد شد.
لازم به ذکر است که هیچ مدرکی برای تاثیر رتبه الکسا بر تعیین پیج رنک گوگل وجود ندارد و عملا این دو سایت بصورت مستقل فعالیت میکنند ولی بیشتر فعالیتهایی که برای بهبود رتبه الکسا سایت خود باید انجام دهید مستقیما بر پیج رنک گوگل شما تاثیرگذارند و معیار مناسبی خواهند بود.
در ادامه میخواهیم اطلاعاتی را درباره جستجوی طبیعی (نتایج جستجو منهای نتایجی که در اثر پرداخت هزینه به گوگل در صفحه ظاهر می شوند). از ارزش ها و میزان هزینه های صنایع برای سئو، رفتارهای جستجو، گوگل و… بررسی کنیم.
آمارهای جستجوی طبیعی
نتایج جستجو منهای نتایجی که در اثر پرداخت هزینه در گوگل یا موتورهای جستجوی دیگر ظاهر میشوند.
- 32.5 درصد: میانگین ترافیک رتبه اول در گوگل برای نتایج طبیعی جستجو
- 91.5 درصد: ترافیک میانگین برای سایت هایی که در صفحه اول نتایج جستجو ظاهر میشوند.
- 1890 کلمه: میانگین طول محتوای سایت هایی که در صفحه اول گوگل ظاهر میشوند.
- 51 درصد از کل ترافیک سایتها در اینترنت از جستجوی طبیعی نشات میگیرد. 10 درصد از نتایج جستجوی پولی، 5 درصد از شبکههای اجتماعی، 34 درصد از سایر منابع
- بیش از 40 درصد از درآمد سایتها حاصل از ترافیک طبیعی سایت است.
- 73 میلیارد: بطور تخمینی تماس تلفنی از ابتدای سال 2017 تا ابتدای سال 2018 در نتیجه جستجو با موبایل با صاحبان سایت گرفته شده است.
- 8.5 : میانگین بدست آمده از جستجوی طبیعی با موبایل که گوگل در صفحه 1 به نمایش گذاشته است. که قبلا در لیست 10 تایی گوگل بودهاند.
- 8.59 : میانگین جستجوی طبیعی از کامپیوترها که گوگل در صفحه 1 به نمایش گذاشته است.
آماری از هزینه های صنایع و تجارتها برای سئو
- 65 میلیارد دلار: هزینهای که شرکتها بابت سئو در سال 2016 پرداختهاند.
- 72.05 میلیارد دلار: مقادر هزینهای که برندها و آژانسها در آمریکا بابت سرویسهای سئو در سال 2018 پرداخت خواهند کرد. افزایش این رقم تا سال 2020 تا 79.27 میلیارد دلار پیش بینی میشود.
- بیش از 5000 دلار: میزان هزینهای که شرکتها بصورت میانگین ماهانه بابت سئو پرداخت میکنند.
- 77.8درصد از جستجوها در آمریکا منجر به کلیک روی تبلیغات و ایجاد درآمد برای گوگل خواهد شد.